Menu

Klingen

1919-07-19

Afsender

Axel Salto

Dokumentindhold

Axel Salto opfordrer Poul Uttenreitter til at hjælpe med at skaffe gode bidrag til det tredobbelte nummer af Klingen, der bør overgå alle tidligere numre. Salto har allerede en del grafiske bidrag, bl.a. af Lundstrøm, Karl Larsen og Syberg, og planer om at kontakte J.F. Willumsen. Han kan videre fortælle, at Guðmundur Thorsteinsson skal spille hovedrollen i filmatiseringen af Gunnar Gunnarssons Borgslægtens historie. Salto arbejder selv på raderingerne til Alf Larsen-bogen.

Transskription

19/7 1919

Kære Poul
Jeg haaber din Hjerne arbejder paa Højtryk med gode Indfald til Klingens 3dobbelte Nr. som maa overgaa alle tidligere Numre i Fyldighed! Kan du f.Eks. ikke skaffe et Digt fra Seedorf?
Jeg har allerede Litografier af Lundstrøm (2) Karl Larsen og Vilhelm Poulsen - en ny Mand som bliver sat meget højt af Karl Larsen og hans Venner ; desuden et Lit. af Stæhr-Nielsen, og Træsnit af Swane og Syberg kan vi altsaa vente. Bønnelycke har lovet at stramme sig vældig an med et Bidrag. Jeg har skrevet til Knud Rasmussen og tænker at brænde på Willumsen, som nu er kommen hjem. Er det forresten ikke en Notits? Aage rejste igaar med "la Cour" til England hvorfra han rejser videre til Amerika. Jeg skal hilse fra ham. Ev. ogsaa en Notits. Dette er en sikker Bid for dit Blad: Paa Torsdag afrejser et Selskab fra Nordisk Film til Island ledsaget af Forf. Gunnar Gunnarson for at optage Film af dennes Bøger: Borgslægtens Historie. Som Hovedfiguren Ormar[r] skal Maleren Gudmund Thorsteinsson have sin Debut som Filmsskuespiller. -
Vi haaber altsaa at du faar Tid til at beskæftige dig med Delacroix. Skriv herom.

Venlig Hilsen Din hengivne Axel Salto

[vertikalt i venstre margin]:
Jeg er travl beskæftiget med at lave Raderingerne til Alf L.'s Bog
Jeg har foreløbig lave[t] 7 hvoraf 4 kan bruges. Vi er overraskede over dit forcerede Arbejde, hvorledes kan 17 Problemer, som du skriver, paa een Gang opstaa i Kjerteminde?

Omtalte steder i Klingen

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Guðmundur Thorsteinsson spillede rollen som Ormarr Örlygsson i stumfilmen *Borgslægtens Historie *fra 1920.

Frederiksberg
Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek NKS 4722, 4