Menu

Klingen

1919-04-19

Afsender

Alf Rolfsen

Modtager

Axel Salto

Dokumentindhold

Alf Rolfsen takker for brev og forsikrer om, at han meget gerne vil levere nogle billeder. Han sender en tegning tiltænkt Klingens maj-nummer, men har ikke kunnet opdrive litografisk blæk. Rolfsen arbejder godt i Paris trods lukkede museer og andre udfordringer. Han ville gerne se nogle af vennerne dernede og spørger, om Salto og Mogens Lorentzen er uvenner.

Transskription

Paaskeaften
115 Rue Notre Dame des Champs

Paris 19-4-19
Kjære Salto!
Tak for dit brev.
Det er altid morsomt at høre fra dig, du er en av de faa som altid kommer enten med gode eller med smigrende nyheter.
Jeg satte mig straks til at leke spirituelt med kridtet, men o ve! masser av papir og timer gik flöiten, det er svært saa vanskelig det er at lave noget godt. Paa den anden side vil jeg meget gjerne være med i de omtalte publikationer.
Jeg sender her en tegning - kanske du kan bruke den; jeg vilde gjerne hat den bedre, men skal det under de nuværende postforhold være tale om at naa det omtalte mai-hefte, maa jeg hellere slaa mig tiltaals. Jeg savner lith.-blæk, som jeg ikke har kunnet opdrive
[på hovedet øverst på siden:]
Rotonde er nu aapen efter at ha været stængt i et par aar. Lilas, dette hjem for alkoholskandinaver, florerer livlig.
Sandahls ber hilse meget

hittil. Med hensyn til det skandinaviske hefte har jeg maaske litt mer tid paa mig - eller hvordan? Jeg skal prøve paa at faa gjort noget ihvertfald
Ja, regtig! kastanjerne springer ut paa boulevarderne. Samtidig springer skjægsoppen ut i ansigtet paa mig. Det er modbydelig og deprimerende, det hjælper ikke at syfilisdokterne ikke synes det er noget at snakke om. Jeg er eneboer i endnu høiere grad end da jeg saa menneskelig ut i ansigtet. Hvorfor er man i grunden i Paris? Louvre og alt er lukket. Men jeg har aldrig kunnet arbeide som her, jeg maler fra morgen til aften hver eneste dag - i to maaaneder; store billeder, og jeg synes jeg gaar frem. Jeg vilde ønske, jeg fik se nogen av dere her nede. Hvordan er det, er du og Mogens uvenner? Hvis ikke saa spör ham om han har faat et langt brev fra mig adressert til Hilleröd, Du maa hilse Kamma mange ganger fra mig.
Maatte vi snart mötes i et eller andet land?
Din hengivne Alf
[tilføjelse med blyant:]
Alf
Rolfsen

Fakta

PDF
Brev

Norsk

Der kom ikke noget litografi af Rolfsen i maj-nummeret 1919.
”Rotonde” og ”Lilas” hentyder til de parisiske cafeer Café de la Rotonde og La Closerie des Lilas.

Paris
Frederiksberg
Mogens Lorentzen
Kamma Salto

Poul Uttenreitters papirer. Det Kongelige Bibliotek, Tilg. 634.