Menu

Klingen

1921-06-12

Afsender

Axel Salto

Dokumentindhold

Axel Salto takker Uttenreitter for, at han vil påtage sig trykning af træsnit, og fortæller, at han overvejer at tage Naur med blandt bidragyderne. Guðmundur Thorsteinsson og Salto har turet rundt i byen den sidste uge, mens Kamma er på Bornholm med børnene.

Transskription

12/6 1921

Kære Poul
Jeg skal med det første sende dig det Papir. Det er godt at du vil paatage dig Besværet med Trykningen af vore Træsnit du indlægger dig stor Fortjeneste derved. Naur laver Træsnit for Tiden og har talt til mig om at han gerne vil være med i Vognen. Jeg har ikke set hans Arbejde, men maaske var det noget at tage ham med. Jeg ved ikke hvor meget der i Øjeblikket er kommet ind paa vor første Udsendelse for 3 Uger siden havde vi vistnok 5 a 600 i Netto overskud. Jeg har i en Ugestid haft Gudmund boede [boende] hos mig mens Kamma og Børnene er paa Bornholm. Det var en bevæget Tid kan du godt bande paa. Vi vaagnede op hver Morgen uden en Øre og uden at vide om vi den Dag kunde faa Mad i Munden og dog tumlede vi hver Aften mætte og fulde i Seng. Ak, ja. Han rejste i dag til Morgen til Island. Ellers er jeg optaget af at klare mine Affærer. Jeg vilde jo meget gerne over til dig en Tur, selvfølgelig og det kommer jeg ogsaa nok maaske ikke før til Sept. - nu faar vi se, du Gamle.

Du læser vel vore straalende Auktions anmeldelser.

Mange Hilsner
Din hengivne Axel

[vertikalt i venstre margin]:
Medfølgende Cirkulærer omsender vi nu.
Jeg skal hilse saa mange Gange fra Gudmund.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Uttenreitters opgave med at trykke må vedrøre den anden mappe fra Klingens grafiske Forening, der indeholdt træsnit af Johannes Larsen.
Auktionen er den, Kamma og Axel Salto, Svend Johansen og Vilhelm Lundstrøm holdt i Den frie Udstillings bygning 14. juni 1921.

Frederiksberg

Brevpapir:
KLINGEN

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek NKS 4722, 4