Menu

Klingen

1919-07-02

Modtager

Axel Salto

Dokumentindhold

Signe Grønvold takker Salto mange gange for hans initiativ og indbyder ham til at besøge dem, da Holger Grønvold efter sin afsked som lærer sikkert vil komme til at savne de unge. I en tilføjelse takker Holger Grønvold også for Axel og Kamma Saltos personlige bidrag.

Transskription

2/7 1919.

Kjære Hr. Salto,
Jeg trænger sådan til at sige Dem Tak for den store og livsvarige Glæde, De har beredt min Mand - vi ville aldrig glemme Dem det; at have faaet bragt dette til Udførelse, vidner om en stor Energi, Kjærlighed og Trofasthed hos Dem, inderlig Tak for Alt, også jeg vil have stor Glæde deraf. Når man bliver ældre er vist Alle tilbøjelig til at leve i Minder, Mappen vil for min Mand bringe bringe Minder frem om den lykkelige Tid han var sammen

med De mange Unge, som altid har ejet hans Kjærlighed, - jeg har saa tidt grundet over hvorledes det kunde være, at når en Ung blev angrebet har min Mand altid haft et umådelig stort Stof til Vedkommendes Forsvar;
Nu er det Ferie, så foreløbig er der Hvile; men når October kommer, er jeg tidt bange for at han vil længes efter de mange Unge, der var hans Daglige Omgang, derfor beder vi Dem se herop når De har Tid dertil, af os begge vil De blive modtaget med Varme og Glæde, vær vis på det!

En inderlig Tak endnu en Gang også for Deres og Deres Hustrus Bidrag, og en venlig Hilsen til hende.

Deres hengivne
Signe Grønvold.

Kære Salto!
En Gang endnu: hjertelig Tak for den storartede Gave - _intet _kunde mine kære Elev-Venner have givet mig, som jeg hellere vilde have haft - , Tak for hver Tanke, De har tænkt, og hvert Skridt, De har gaaet for at skaffe den til Veje og Tak for Deres egen og Deres Hustrus personlige Bidrag til den.
Med de venligste Hilsener til Dem begge er jeg
Deres hengivne
Holger Grønvold.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Takken gælder Saltos initiativ til tilvejebringelse af en mappe fra Holger Grønvolds taknemmelige elever.

Frederiksberg
Kamma Salto

Poul Uttenreitters papirer. Det Kongelige Bibliotek, Tilg. 634.