Menu

Klingen

1919-07-23

Afsender

Axel Salto

Dokumentindhold

Axel Salto beklager, at Poul Uttenreitter modtager Klingen uregelmæssigt og har allerede taget sagen op med Hasselbalchs forlag. Salto er stadig ivrig for at få noget tekst af Delacroix, da det kniber med fagligt stof. Endelig fremsætter han et par forslag til, hvornår i august det bedst vil passe, at han besøger Uttenreitter i Kerteminde.

Transskription

23/7 1919

Kære Poul
Det er kedeligt at høre at du faar Bladet saa uregelmæssigt. Jeg laver en Test paa Expeditionen Forleden insulterede jeg vedkommende hos Hasselbalch eftertrykkeligt for at faa noget mere Fart i Forretningsgangen. Nu er det et Held at vi ikke alene er afhængige af Abonnentantallet som under disse Omstændigheder næppe forøges ; vi maa haabe alt af Eftersalget af Aargange. 1ste Aarg. er jo gaaet lovende.
Jeg tror ikke vi har Raad til at kaste Vrag paa Delacroix!
Det faglige Læsestof tilflyder os ikke rigeligt særlig nu i Sommertiden. Forresten maa vi nok faa det Spørgsmaal afgjort inden vi kommer til Kjerteminde da der jo er noget Arbejde med det selvom Oversættelsen fra Tysk skulde være ret nem. Vi har i Øjeblikket ikke Udsigt til el. fast Løfte om noget Prosastof og Heftet skulde helst være paa 44 Sider + Omslag. - Angaaende mit Ophold i Kjerteminde vel var det saa ikke rimeligere - da du alligevel rejser bort fra c. 10 - 20 August at jeg kom over et Par Dage inden den 10_de. Fra den 20de_ har du jo Otto. Paa den anden Side vil jeg naturligvis ogsaa gerne være sammen med Otto derovre men han har jo en Del Arbejde for som et alt for larmende Samvær 3 Mand høj nemt kunde genere.

Venlig Hilsen Din hengivne Axel Salto

Omtalte steder i Klingen

At Delacroix nævnes, skyldes den oversættelse fra Delacroix' dagbøger, som Salto mener, Uttenreitter skal påtage sig til Klingens tredobbelte hefte.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Frederiksberg
Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek NKS 4722, 4