Menu

Klingen

1918-04-24

Afsender

Sigurd Swane

Dokumentindhold

Sigurd Swane takker for Uttenreitters indsats i forbindelse med digtet i Klingens seneste nummer. Endvidere har han bemærkninger til trykfejl og kommentarer til yderligere to digte, som han sender til Uttenreitter til overvejelse.

Transskription

24-4-18

Kære Poul.
Tak for dit Brev. Det glæder mig at du også overfor mig bekræfter, at du syntes Digtet nu så godt ud - men du må virkelig ikke tro, jeg er ked af at du gjorde Vrøvl med det, det vandt jo ganske afgjort ved at omarbejdes - tværtimod til daglig går jeg altfor alene med hvad jeg skriver, jeg savner i høj Grad en medskyldig på det Område, for det er af Betydning at have en at vise Tingene og tale med dem om, efterhånden som de bliver til.
Jeg har skrevet til Salto om Trykfejlene, der var een til, i tolvte Linie (2den Side) stod der Sang, der skulde have staaet Gang, men jeg har nok skrevet utydeligt. Forresten synes jeg ikke I skal sætte Rettelser i næste Nummer, det ser saa kedeligt ud, det skrev jeg også til Salto. Jeg sender dig et par Digte, om du kan bruge noget af dem. Jeg må tilstå, at i det Øjeblik jeg nu overantvorder dem i dine Hænder, synes jeg allerede, at de Falder i Værdi og bliver tvivlsomme, så jeg venter

egentlig ikke at Du tager dem - og jeg vil heller ikke ønske du tager dem mod din Overbevisning.
Men nu kan du jo se på dem.
Venlig Hilsen
din S.S.

[tilføjelse med blyant:]
Digtene skulde i alle Fald ikke komme før til Efteråret.

Omtalte steder i Klingen

Fakta

PDF
Brev

De samme emner berøres i Swanes brev til Salto fra samme dag.
Der blev ikke bragt flere digte af Swane i Klingen.

Kerteminde
Axel Salto

Poul Uttenreitters papirer. Det Kongelige Bibliotek, Tilg. 634.